Till startsidan Till infosidan Till produktsidan Till receptsidan Till kontaktsidan
   
Aronssons Bigård är ett biodlingsföretag i Edsvära som producerat honung sedan 1981. Stor vikt läggs på honungens behandling. Honung från Aronssons Bigård har alltid ha en hög kvalitet, len struktur och mild honungssmak. Produktutveckling pågår ständigt och har lett fram till den nya klämflaskan med kristalliserad honung. 25:års jubileet firas med lanserig av den nya förpackningen och nytt varumärke.

A
ronssons Bigård är ett litet biodlingsföretag som drivs på deltid. Ambitionen är att marknadsföra honung med så hög kvalitet att de som ställer stora krav honung, även vid nästa inköp väljer honung från Aronssons Bigård.

Edsvära ligger mellan Vänern och Vättern närmare bestämt där den stora slätten söder om Vänern övergår i ett mera varierat landskap med sammanhängande skog. Orten har ingen tätortsbebyggelse. Färdas man väg 47 från Falköping mot Trollhättan och ser ån Lidan på väster sida och skogen upphör då är man i Edsvära.

Bina är utplacerade på c.a 10 platser inom en mils radie. I det varierande landskapet finner bina nektar och pollen från både vilda och odlad växter. De för bina viktigaste vårväxterna är sälj, tussilago, vitsippor, maskrosor och diverse fruktträd.

På sommaren finns de största mängderna nektar i hallon, raps, klöver och lind. Det är dessa växter som ger honungen dess milda smak och ljusa färg.

Produktionen står sedan 1993 under KRAV:s kontroll.

ÄGARE
Hans Aronsson

ADRESS
Edsvära Björkebo

POSTORT
535 93 KVÄNUM

TELEFON
0512-700 49
070-768 65 54

E-MAIL
info@aronssonsbigard.se

HEMSIDA
www.aronssonsbigard.se

INNEHAR F-SKATTSEDEL
480722-5935

MEDLEM I:
KRAV
Biodlingsföretagarna
Västgötahonung (ek. för.)
Sveriges Biodlares riksförbund

 
 
© Aronssons bigård 2007 | mail: info@aronssonsbigard.se | tel: 070-768 65 54