Här
har vi samlat några recept som alla
har den gemensamma nämnaren att de
i någon form innehåller honung.
Recepten är hämtade från
arla.se så klicka dig gärna
vidare dit för fler smarriga honungsrecept.
Låt dig insprireras!
Rosemarinkotletter med honungs- och currykräm
Ingredienser
4 port
4 fläskkotletter
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 kvistar färsk rosmarin
1 msk smör-&rapsolja
Klyftpotatis:
1 kg potatis
1 tsk salt
1 msk smör-&rapsolja
Honungs- och currykräm:
250 g Kesella lätt
2 tsk flytande honung
1-2 tsk röd currypasta
Gör så här
Sätt ugnen på 225º. Tvätta
och skär potatisen i klyftor. Lägg
dem i en långpanna. Strö över
salt och ringla över smör-&rapsolja.
Stek i mitten av ugnen 25-30 min. Blanda
runt i potatisen någon gång
under stekningen. Snitta fettkanten på
kotletterna. Krydda kotletterna med salt
och peppar. Lägg en rosmarinkvist
på varje kotlett. Stek kotletterna
i smör-&rapsolja, börja
med sidan med rosmarinkvisten. Stek kotletterna
4-5 min per sida och låt rosmarinen
ligga kvar på köttet under
hela stekningen. Blanda ingredienserna
till currykrämen. Skär bort
fettkanten från de nystekta kotletterna.
Servera med currykräm, klyftpotatis
och sallad.
Gör så här
Dela jordgubbarna i halvor. Häll
upp matyoghurt i skålar. Lägg
i jordgubbar och strö över pinjekärnor.
Ringla över honung.
Snabbgravad
honungslax med persikosås
Ingredienser
4 port
4 fjärilskotletter av lax, 800 g
2 msk flytande honung
2 tsk salt
1 tsk grovkrossad vitpeppar
Persikosås:
1 persika eller nektarin
2 dl Arla Köket medelhavsyoghurt
1 – 2 tsk finhackad röd chili
1/2 msk flytande honung
2 krm salt
Gör så här
Gnid in laxen med honung, salt och peppar.
Låt stå i kylen ca 1 ½
tim. Torka av laxen och grilla den över
glöd ca 2 min på varje sida.
Dela, kärna ur och tärna persikan.
Blanda alla ingredienser till såsen.
Servera till laxen med sallad och ugnsbakad
färskpotatis med sesamfrö.